LAEDA AESTHETIC CENTER
LAEDA AESTHETIC CENTER

Blog

Kako ukloniti fleke (pigmentacije) sa lica?

 

Često pitanje koje mi postavljate jeste - šta koristiti od preparata za kućnu negu kada su u pitanju "fleke"? Važno je znati uzrok pigmentacija. Uzroci mogu biti različitog porekla. Neke su izazvane aknama, druge opet preteranim izlaganjem suncu, hormonskim disbalansom... Većina vas je prema tome čula za postinflamatorne pigmentacije ali i melazmu, "staračke pege", fotooštećenje kože. U osnovi najvećeg broja pigmentacija je stvaranje melanina, pigmenta koji se nalazi u koži u čijem procesu nastanka učestvuje enzim tirozinaza. Ona je zadužena za stvaranje novog melanina pa je tako supstanca koja blokira njenu aktivnost logičan izbor kada se radi o uklanjanju pigmentacija i sprečavanju nastanka novih. 

IMG_20181124_184844.jpg

Šta je najefikasnije za uklanjanje fleka (pigmentacija) sa lica?

Tiamidol je glavni sastojak Eucerinove nove linije za uklanjanje pigmentacija i predstavlja potpuno novu, patentiranu supstancu koja je najjači inhibitor humane tirozinaze. U trudnoći, ali i u periodu dok žena doji, pigmentacije su jako česte zbog uticaja hormona. Teško je naći dermatološko-kozmetički preparat za ujednačavanje tena koji u svom sastavu ne sadrži derivate vitamina A. Iako su retinoidi jako dobri za kožu pa i za pigmentacije trebalo bi ih izbegavati u drugom stanju s obzirom na teratogeni efekat (štetnost po plod) koji mogu izazvati (ovo prvenstveno važi za sistemske retinoide tj. one koji se piju). Iz tog razloga ovoj liniji proizvoda dajem prednost jer ne sadrži retinoide i sigurna je njihova primena i u trudnoći.
Prvo, korektor za ciljano nanošenje visokokoncentrovanog tiamidola na pigmentacije mi je najveće otkriće, jer su rezultati zaista brzo vidljivi. Za razliku od njihove stare Even brighter linije sa kojom sam takodje bila jako zadovoljna, nova Anti-pigment čak dva puta brže postiže prve rezultate! Potrebno je otprilike dve nedelje kako bi se uvidela razlika, ali odgovorno tvrdim da sam već nakon nekoliko dana zapazila da mi ten deluje ujednačenije.

Kako ja koristim ove proizvode?

Preporučuje se ciljano nanošenje najviše dva puta u toku dana na problematične "flekice", posebno ukoliko koristite i dnevnu i noćnu kremu iz Anti-pigment linije jer se ne preporučuje aplikacija tiamidola više od četiri puta dnevno. Idealno je za sve osobe koje ne mogu da odvoje ruke od lica i konstantno sami sebi prave nove "ranice". Nisam se zaustavila na korektoru već sam odmah uvela i dnevnu i noćnu kremu sa idejom da će mi takodje prijati. Za nekog ko se bavi izgledom kože i preporučuje drugima tretmane i preparate za negu veliki je stres kad se probudite sa novom aknom na licu koja iza sebe ostavlja pigmentaciju! Dnevna krema se pokazala dobrom podlogom za šminku a posebno me je oduševila činjenica prisutnog SPF 30 što je dodatna zaštita i od novih pigmentacija, ali i od oštećenja izazvanog sunčevim zračenjem. Tekstura je prilagodjena mešovitoj i nešto masnijoj koži. Noćna krema je prava hranljiva-nešto masnija, ali dovoljno hidratantna tako da "ne opterećuje" kožu. 
Ovo je moje lično iskustvo, a spomenuću i pozitivna iskustva klijenata kojima sam takodje preporučivala iste proizvode. Za melazmu koja je jako uporna često su potrebni i dodatni tretmani-od lasera preko hemijskih pilinga i dermapen-a. U svakom slučaju za kućnu negu itekako preporučujem gore pomenute preparate koji predstavljaju jedinstvenu kozmetičku liniju u slobodnoj prodaji sa najpotentnijom supstancom koja sprečava nastanak novih i uklanja stare pigmetacije.

Nova Eucerin-ova anti-pigment linija protiv pigmentacija na koži - dnevna, nočna krema i korektor

Nova Eucerin-ova anti-pigment linija protiv pigmentacija na koži - dnevna, nočna krema i korektor