LAEDA AESTHETIC CENTER
LAEDA AESTHETIC CENTER

Blog

Deset načina da svoju kožu učinite zdravijom i lepšom

 
HYBR4510-Edit.jpg

1. Svakodnevno uklanjajte šminku i potom dobro umijte lice odgovarajućim gelom/penom za čišćenje-svakodnevno pranje lica preduslov je za lep izgled kože. Sapuni koji ne odgovaraju Vašem tipu kože mogu je isušiti ili biti previše blagi.


2. Koristite kreme lagane teksture u formi gela za masniju odnosno u obliku kremova za normalnu i suvlju kožu sa minimalnim zaštitnim faktorom 30.


3. Unosite dovoljne količine vode, svežeg voća i povrća, smanjite unos rafinisanih šećera i prostih ugljenih hidrata, izbegavajte masnu i prženu hranu-hrana sa visokim glikemijskim indeksom doprinosiće nastanku akni. Balansirana ishrana neophodna je za optimalno funkcionisanje celog organizma i naravno kože koja je često ogledalo unutrašnjeg zdravstvenog stanja.


4. Redovno idite na tretmane čišćenja lica, tretmane hidratacije kao i masaže lica. Masažni pokreti podstaknuće uklanjanje toksina ali i dotok hranljivih materija i kiseonika. Voda čini 98% naših ćelija pa je njihova rehidratacija preduslov za normalno funkcionisanje ćelija svih slojeva kože. Uklanjanje izumrlih slojeva sa površine kože ali i viška masnoće smanjiće mogućnost nastanka akni i komedona.


5. Prekinite pušenje cigareta, smanjite unos alkohola, gaziranih pića i sokova - cigarete u sebi sadrže preko 4000 štetnih supstanci od kojih su mnoge dokazani kancerogeni. Zakišeljavanje organizma unošenjem nezdravih napitaka usporava regenerativne procese i doprinosi ubrzanom starenju.

6. Spavajte dovoljno - san je izuzetno važan za izgled Vaše kože. Tokom noći se ćelije kože regenerišu a hemijski procesi u njima balansiraju.


7. Izbegavajte sunčanje i solarijum - ponavljano izlaganje kože UV zracima značajno ubrzava starenje kože na svim nivoima: oštećenje DNK u ćelijama kože, destrukcija kolagenih, elastičnih vlakana i hijaluronske kiseline u dermisu, nastanak bora, premalignih i malignih promena na koži.


8. Vodite računa kako spavate - jednu trećinu svog života uglavnom provodimo spavajući. Ukoliko svake noći "gužvamo" kožu lica umesto da spavamo na ledjima, dodaćemo nekoliko bora više uzrokovane isključivo položajem tokom spavanja.


9. Koristite laganu dnevnu šminku - čak i ukoliko ste pristalica dobre i kvalitetne šminke sa dobrom pokrivnom moći trudite se da Vaša dnevna šminka bude laganije teksture. Najidealnije su bb ili cc kreme koje u sebi već imaju i zaštitni faktor. "Teže" formulacije i profesionalnu šminku ostavite za večernje izlaske i posebne prilike. Koži je potrebno da "diše".


10. Ruke dalje od lica - trudite se da ne dodirujete svoje lice, da se ne gledate na uveličavajućem ogledalu i ne pokušavajte sami da istisnete akne i mitisere. Na ovaj način sprečavate nastanak infekcije koja za sobom može ostaviti ožiljak i/ili pigmentacije.