LAEDA AESTHETIC CENTER
LAEDA AESTHETIC CENTER

hem pilinzi

 

HEMIJSKI PILINZI

rezultat nakon 2 hemijska TCA pilinga

rezultat nakon 2 hemijska TCA pilinga

Šta je hemijski piling?

Hemijski piling kože predstavlja medicinski tretman u toku kojeg stručno lice nanosi na određenu regiju tela adekvatnu koncentraciju kiseline. U zavisnosti od efekta koji želimo da postignemo pilinzi se mogu razlikovati prema vrsti kiselina kao i njihovoj koncentraciji.

Koji deo tela može da se tretira hemijskim pilingom?

Hemijskim pilingom mogu da se tretiraju lice, vrat, dekolte, leđa, ruke, šake, noge i stomak (strije).

Koje su indikacije za hemijski piling?

 • akne i komedoni (mitiseri)

 • pigmentacije (od akni, nakon izlaganja suncu)

 • melazma i staračke pege

 • ožiljci od akni

 • fine bore

 • gruba i suva koža

Kakav se efekat postiže hemijskim pilinzima?

Hemijskim pilinzima se uklanja višak izumrlih ćelija sa površine kože čime se ujedno podstiče regeneracija. U zavisnosti od indikacija piling može biti površinski, srednje duboki i duboki. Zamenom oštećenog dela kože novim, mladim tkivom povećava se apsorpcija vode i hranljivih materija u međućelijski prostor, poboljšava se cirkulacija u dermisu, otklanjaju se pigmentacije bez obzira na uzrok pojačane melanogeneze i što je najvažnije stimulišu se fibroblasti na produkciju novog kolagena i elastina. Krajnji efekat je obnovljena, sveža, mlada koža koja ima zdraviji izgled, poboljšanu strukturu i ujednačeniji ten.

Koji piling je najbolji za mene?

Na osnovu  stručnog pregleda lekara utvrđuje se koji od hemijskih pilinga bi bio najadekvatniji za Vas. U Laeda estetskom centru koriste se hemijski pilinzi kompanije Skin Tech, Sesderma i Neostrata koji se svrstavaju u sam vrh svetskih brendova koji proizvode medicinske pilinge i dermatološke kozmetičke preparate. Do kraja 2011. godine u svetu je uspešno uradjeno više od 2 000 000 Skin tech hemijskih piliga. Sesderma je inovator u svetu hemijskih pilinga patentirajući nanopilinge koji deluju nanočesticama i dubinski utiču na regeneraciju epidermalnog i dermalnog sloja kože.

Hemijski piling voćnim kiselinama

Neostrata hemijski piling sadrži u sebi alfa i beta hidroksi kiseline, Kojic, salicilnu, laktičnu, limunsku i glikolnu kiselinu. Kombinacija pomenutih kiselina ima antioksidativno, keratolitičko, antitirozinozno (smanjenje pigmentacija) i antibakterijsko dejstvo pa prema tome predstvalja idealan tretman za kožu sklonu photo-aging-u, aknama i kožu osoba koje su pušači.

Hemijski piling salicilnom i ferulinskom kiselinom (Salipeel i Ferulac plus peel)

Salipeel plus piling namenjen je aknoznoj koži. Sadrži 15% azelaične i 30% salicilne kiseline koje zajedničkim dejstvom doprinose smanjenju postojećih aknoznih promena na koži, pigmentacija i sprečavaju nastanak novih promena.

Ferulac peel plus pripada površinskim hemijskim pilinzima baziran na ferulinskoj kiselini, floretinu u kombinaciji s voćnim kiselinama i retinoidima.
Ferulac plus piling bazira svoju efikasnost na nanozomima. Idealan je za osobe sa ožiljcima i pigmentacijama od akni, sa fotoštećenjem i melazmom, sa umornom "pušačkom" kožom. Za ovu vrstu pilinga nije neophodna neutralizacija.

 • Ferulinska kiselina - jaka antioksidtivna svojstva koja se bore protiv reaktivnih oksidativnih reagenasa (ROS) popravljajući oštećenja na DNK. Vrši depigmentaciju tako što inhibira enzim tirozinazu.

 • Floretin - potentni antioksidans reaguje sa lipidima stratusa corneuma dozvoljavajući bolju penetraciju ostalih aktivnih supstanci iz rastvora. Inhibira metaloproteinazu-1 čime se smanjuje degradacija kolagenih i elastičnih vlakana.

 • Malična, laktična, i limunska kiselina doprinose eksfolijaciji

 • Retinol dodaje na sve ovo i antiageing efekat, depigmentaciju i smanjuje nastanak akni.

Hemijski piling trihlorsirćetnom kiselinom (TCA)

Easy TCA hemijski piling je mešavina TCA, alfa hidroksi kiseline, faktora rasta, antioksidanata i drugih mnogobrojnih komponenti koji ovaj proizvod čine potpuno bezbednim za pacijenta. Indikacije za ovu vrstu pilinga je prvenstveno anti-aging, akne, ožiljci i hiperpigmentacije od akni ili hiperpigmentacije drugog porekla.

Sandbrasion

Poseban protokol za uklanjanje dubokih ožiljaka koji mogu biti posledica akni ili drugog porekla, ali i uklanjanja strija. Podrazumeva niz postupaka koji iziskuju iskusnog lekara kada se radi o hemijskim pilinzima. Nakon pregleda lekar utvrdjuje da li je osoba pogodna za ovaj vid tretmana s obzirom na ozbiljnost same procedure i neophodne saradnje klijenta kada se radi o nezi kože pre i nakon tretmana.

Koje su kontraindikacije za hemijske pilinge?

 • trudnića i dojenje

 • herpes virusna infekcija kože

 • bakterijske infekcije kože

 • alergija na neku od komponenata rastvora

 • korišćenje sistemskih i topikalnih retinoida

 • korišćenje benzoil-peroksida i krema sa AHA kiselinama

Da li postoje neželjene reakcije kože na hemijski piling?

Česte neželjene rekacije su crvenilo i preosetljivost kože na dodir, perutanje i suvoća kože koje se očekuje od 2 do 7 dana nakon tretmana. Jedna od najčešćih neželjenih reakcija je hiperpigmentacija tretirane kože usled neadekvatne zaštite od UV zračenja odnosno izlaganje suncu nakon obavljanog tretmana.

Medicinsko osoblje Laeda estetskog centra edukuje klijente u vezi sa pripremom pre tretmana kao i u vezi sa negom koju bi trebalo da sprovode nakon hemijskog pilinga. Disciplinovanost klijenta je izuzetno važna kako bi efekti pilinga bili zadovoljavajući. U našem estetskom centru dobijate preporuke koju bi medicinsku kozmetiku trebalo koristiti između serije tretmana.