LAEDA AESTHETIC CENTER
LAEDA AESTHETIC CENTER
HYBR4223.jpg

LASERSKA EPILACIJA

Bezbolno uklanjanje dlaka laserom. Epilacija ovim laserom se može raditi i u letnjem periodu i na osunčanoj koži. Uspešno se uklanjaju i svetle dlake.

LASERSKA EPILACIJA

HYBR4223.jpg
HYBR4246.jpg

Da li je zaista moguće trajno se rešiti neželjenih dlaka?
Epilacijom različitim postojećim tehnologijama možemo delovati na potpuno uklanjanje dlaka sa odredjenih regija odnosno značajno smanjenje broja neželjenih malja. Ukoliko se na dlaku deluje u anagenoj fazi, potrebno je svega nekoliko puta da čak i one najupornije dlake uklonimo. Ali sposobnost dlake da se regeneriše je nešto na šta moramo da računamo. Najispravnije bi bilo da se kaže da se svim postojećim načinima epilacije postiže značajna redukcija broja dlaka i da je s vremena na vreme neophodno ponoviti tretman. Prema tome, bilo bi korektno nazvati "trajnu epilaciju"-  "privremeno trajnom epilacijom".

Koji tretman epilacije je najefikasniji? Da li je bol dokaz efikasnosti tretmana?
Istraživanja su pokazala da je sporiji ali duži proces zagrevanja daleko efektivniji za trajno uklanjanje dlaka u odnosu na visoke nivoe energije isporučene u kratkom vremenskom intervalu. Kada se koristi Super Hair Removal diodni laser preko ciljne regije se prelazi "in motion" (u pokretu) koristeći nisku energiju ali visoku repetitivnost (i do 10Hz, tj. 10 puta u sekundi) umesto tradicionalne metode pojedinačnim, visoko energetskim pulsevima. Na ovaj način se melanin dlake kao i stem ćelije postepeno zagrevaju niskom energijom i tokom dužeg vremenskog perioda (90 sekundi) do komforne temperature od 45° C. IPL i neki drugi laseri dostižu mnogo veću temperaturu (do 60° C ) čime se dodatno oštećuje dermis, postoji veća mogućnost nastanka opekotina a bol je neizbežan. Sa Super Hair Removal laserom prisutan je osećaj prijatne toplote na koži, ali ne i bol.

Da li postoji rešenje za svetlije, tanje dlake?
Super Hair Removal omogućava uspešan tretman i svetlijih, manje pigmentovanih dlaka. Super Hair Removal tehnologijom oko 50% energije se utroši za uklanjanje pigmentovanih dlaka, dok ostalih 50% energije talasa biva resorbovano od strane stem ćelija koje se nalaze uz sam koren dlake i odgovorne su za regeneraciju dlačnog folikula.

HYBR4220.jpg
HYBR4236.jpg

Razlika izmedju Super Hair Removal i IPL tehnologije?
Laser predstavlja koncentrovani snop svetlosti odredjene talasne dužine. Super Hair Removal diodni laser šalje snop svetlosti talasne dužine od 810 nm za razliku od IPL sistema koji nema specifičnu talasnu dužinu već isporučuje svetlosni zrak širokog spektra od 550 do 1200 nm. Iz tog razloga je efikasnost Super Hair Removal daleko bolja u odnosu na klasičan IPL jer usmereno deluje na adekvatnoj dubini uništavajući folikul dlake.

Da li Super Hair Removal tehnologijom može da se tretira i osunčana koža?
Prednost specifične talasne dužine i visoke repetitivnosti laserskog zraka, Super Hair Removal laserom je moguće tretirati i tamnije fototipove kože (IV i V) pa čak i osunčanu kožu.

Zaključak?
Odnos cene i kvaliteta epilacije Super Hair Removal laserom je zaista zadovoljavajuća. Kada saberemo pre svega uspešnost tretmana, uključujući i svetlije dlake, mogućnost tretiranja osunčane kože, dužinu trajanja kao i nezanemarljivu bezbolnost procedure, možemo reći da je Super Hair Removal na tržištu trenutno najtraženiji i najkomforniji laserski tretman za trajnu epilaciju. Ipak ne treba zaboraviti da ne leži ni sva uspešnost tretmana u skupim aparatima. Adekvatna priprema, uzimanje osnovnih anamnestičkih podataka, prema tome i pravilna selekcija klijenata, način rada i savetovanje o ponašanju nakon procedure trebalo bi da se obavlja od strane stručne osobe, pre svega lekara.