LAEDA AESTHETIC CENTER
LAEDA AESTHETIC CENTER

micorneedling

 

MICRONEEDLING

Šta je microneedling?

Tretman mikro-iglicama ili microneedling predstavlja najnoviji prirodni način jačanja i regeneracije kože procesom stvaranja novog kolagena. Zbog rezultata koji podrazumeva neokolagenezu zove se još i kolagen indukciona terapija. 

Kako izgleda tretman?

Postupak tretmana se izvodi na precizan način uz upotrebu sterilnog nastavka sa iglicama. Pre započinjanja tretmana, na kožu se stavlja topikalni anestetski krem kako bi tretman bio u potpunosti bezbolan. Nakon što je koža pripremljena i dezinfikovana, preko kože se prelazi mikroiglicama dužine 0.25mm-2mm (u zavisnosti od indikacija i regije). 

Šta se postiže ovim tretmanom?

Mikroiglice prave mikro-kanale (mikro povrede) koje stimulišu stvaranje kolagena i elastina u dermisu uz osobadjanje faktora rasta. Uz istovremenu stimulaciju dubljih slojeva kože, mezoterapijskim koktelima upotpunjujemo tretman, a hranljivom maskom obogaćenom peptidima, faktorima rasta i hijaluronom tretirana koža se umiruje. Novonastali kolagen vremenom preovladjuje zbog čega možete očekivati umereno zatezanje tretirane regije uz poboljšanje teksture i izgleda kože. 

Koliko je tretmana potrebno?

Obično se preporučuje serija tretmana (4-10) u zavisnosti od problema na koji želimo da utičemo. Microneedling se može kombinovati sa mezokoktelima, hemijskim pilinzima i PRP procedurom radi bržeg postizanja rezultata.

Ciljevi i prednosti ovog tretmana su:

  • rejuvenacija i regeneracija kože

  • ublažavanje ožiljaka, strija, pigmentacija, akni i proširenih pora

  • podsticanje stvaranja novog kolagena i elastina što dovodi do zatezanja i podmladjivanja kože

  • kraći oporavak u odnosu na druge procedure obnavljanja površine kože

  • za razliku od hemijskih pilinga može se primenjivati tokom cele godine uz adekvatnu zaštitu nakon procedure