LAEDA AESTHETIC CENTER
LAEDA AESTHETIC CENTER
HYBR4292 - done.jpg

AKTUELNOSTI IZ ESTETSKE I REGENERATIVNE MEDICINE

Hijaluronski fileri, botoks, PRP, mezoterapija i mezoniti predstavljaju najčešće korišćene metode podmlađivanja. Uvećanje usana hijaluronom je najpopularniji i najbezbedniji način preoblikovanja usana, dok je tretman botoksom najefikasniji za uklanjanje mimičnih bora.

 

AKTUELNOSTI IZ ESTETSKE I REGENERATIVNE MEDICINE

Regenerativna medicina predstavlja nov koncept u prevenciji starenja. Minimalno invazivne procedure danas u potpunosti mogu zameniti hirurške intervencije. Na ovoj stranici možete se bolje upoznati sa najnovijim estetskim i antiejdžing procedurama koje se primenjuju kod nas i u svetu.

 
 
 
IMG_2993.PNG

Hijalurnoski fileri

Šta je hijaluronska kiselina i čemu služi?

Hijaluronska kiselina je prirodna supstanca koja se nalazi u našem organizmu ujedno čineći glavnu gradivnu komponentu dermalnog sloja kože. Nju čine lanci glikozaminoglikana (vrsta ugljenih hidrata dugog lanca) koji imaju osobinu da za sebe vežu veliku količinu molekula vode. Njena uloga je višestruka - održava kožu elastičnom hidrirajući je, pruža potporu kolagenim i elastičnim vlaknima i u prenosi esencijalne nutritijenate iz krvotoka do ćelija kože. Već nakon 25. godine života nivo hijaluronske kiseline u organizmu se značajno smanjuje.

 

 
lipoliza 1.jpeg

mezoterapija

Šta je mezoterapija?

Predstavlja proceduru tokom koje doktor mnoštvom malih uboda ubacuje u dermis (mezoderm) razredjene rastvore vitamina i antioksidanasa kako bi se postigla što veća koncentracija na željenom mestu.

 

 
IMG_2998.JPG

PRP

PRP tretman predstavlja sveobuhvatni antiaging tretman kojim:

  • na prirodan način regenerišete sve strukture koje vremenom stare

  • podstičete sopstvenim faktorima rasta neokolagenezu i neoangiogenezu 

  • postepeno vraćate podmladjen izgled koži

 

 
botox 1.jpg

Botox

Botulinum A Toxin (Botox) – posebno izdvojen i obrađen toksin bakterije Clostridium botulinum koji se potpuno bezbedno koristi u estetske svrhe. U Laeda estetskom centru koristimo Allerganov botox.

 

 

CELLULAR MATRIX - REGENERACIJA NA ĆELIJSKOM NIVOU

Možemo reći da takav eliksir mladosti već postoji. U pitanju je Cellular matrix, patent švajcarske laboratorije Regen Lab u vidu epruvete sa hijaluronskom kiselinom i separacionim gelom koji omogućava koncentrovanje i homogenizovanje trombocita iz krvne plazme.

 

 
IMG_3011.JPG

MEZONITI

Šta su mezoniti i kako ostvaruju svoj efekat?

3D niti, PDO niti ili mezoniti predstavljaju veoma tanka, hipoalergena vlakna koja se više decenija koriste u hirurgiji a poslednjih godina i u estetskoj dermatologiji za 3D modelovanje kože.PDO niti su u potpunosti biorazgradive a njihov zadatak je da u periodu od 6 do 8 meseci indukuju stvaranje novog kolagena. Nakon ovog perioda niti su delimično ili potpuno resorbovane ali novostvoreni kolagen daje potporu koži do dve godine. Rezultat je delom vidljiv odmah nakon tretmana a maksimalni efekat se postiže nakon sledećih nekoliko meseci.

 

 
IMG_3035.JPG

Fotooštećenje kože ili photoaging

Predstavlja promene na koži uzrokovane hroničnim izlaganjem UV i infracrvenom zračenju. Ovakva koža se odlikuje neujednačenim tenom sa brojnim hiper i hipopigmentacijama, istanjena je i namreškana sa velikim brojem sitnijih plićih ali i dubljih bora.