LAEDA AESTHETIC CENTER
LAEDA AESTHETIC CENTER
HYBR3822.jpg

TRETMANI ČIŠĆENJA LICA

Higijenski tretmani uklanjanja akni i mitisera sa lica. Ultrazvučna špatula i mikrodermoabrazija za dubinsko čišćenje kože lica.

 

 TRETMANI ČIŠĆENJA LICA

Redovno čišćenje kože koje podrazumeva kombinaciju različitih aparaturnih metoda ali i ručnu
komedoekspresiju preporučuje se svakoj osobi koja želi pravilno da neguje svoju kožu. Uklanjanjem nečistoća sa površine kože omogućava se bolja apsorpcija aktivnih supstanci iz
preparata koje koristimo prilikom kućne ili profesionalne nege. Pravilnim neagresivnim
čišćenjem koža se priprema i za estetske procedure koje se potom rade.

 
 
 
DRG_0558.jpg

detaljna ANALIZA KOŽE

Analiza kože je prvi korak koji treba preduzeti ukoliko želite da se ozbiljno bavite negom svoga lica. U Laeda estetskom centru koristimo nemački profesionalni aparat za detaljno utvrđivanje parametara, kao što je nivo hidriranosti, masnoća i elastičnost kože. Kod osoba čija je koža sklona aknama, analizira se i procenat prisutnosti Propionibacterium acnes, bakterije koja je između ostalog odgovorna za nastanak akni. Pomenuti parameti omogućavaju da se preciznije utvrdi trenutno stanje ali i tip kože nakon čega se preporučuju tretmani i preparati za kućnu negu.

 

 
HYBR3928 - manje.jpg

HIGIJENSKI TRETMAN ČIŠĆENJA KOŽE

Tretman sa kojim bi trebalo započeti svaku ozbiljnu negu kože. U Laeda estetskom centru higijenski treman čišćenja kože radi se na visoko profesionalnom nivou: sterilisanim alatom (komedoekstraktorima) posebno dizajniranim od strane dermatologa za najefikasnije uklanjanje zatvorenih i otvorenih komedona (mitisera) uz minimalnu traumu tkiva.

Ručna i aparaturna dezinfekcija kože pre i nakon tretmana čišćenja se podrazumeva. Omekšavanje kože kako bi sama procedura bila što prijatnija vrši se parom i/ili enzimskim preparatima za ovu svrhu. Umirujuće maske, serumi i kreme se potom nanose kao završni deo tretmana. U zavisnosti od tipa kože higijenski tretman se preporučuje na dve nedelje odnosno jednom u nekoliko meseci. Preporučuje se kombinovanje klasičnog higijenskog tretmana čišćenja kože sa ostalim tretmanima koji neguju kožu.

 

 

Mikrodermoabrazija

Predstavlja metodu gde se mehaničkim dejstvom uklanjaju površinski odumrli slojevi kože. Aparatura kojom se ova procedura radi jeste dermoabrazivna dijamantska glava u kombinaciji sa vakuumom. U zavisnosti od efekta koji želimo da postignemo kao i od tipa i stanja kože koriste se dijamantske abrazivne glave različite jačine. Kako koža poseduje regenerativne osobine dolazi do obnavljanja tretirane površine i stvaranja novog zdravog tkiva. Obično se preporučuje serija od 4 do 6 tretmana kako bi se došlo do željenog efekta.

Mikrodermoabraziju radimo kada želimo da: uklonimo ožiljke i pigmentacije od akni, pigmentacije drugog porekla (melazma), ublažimo strije, ublažimo sitne bore i preveniramo nastanak novih, ujednačimo ten i revitalizujemo kožu, ublažimo prošireni izgled pora.

Mikrodermoabrazija može da se radi i na drugim delovima tela kada želimo da postignemo gore pomenute efekte s tim što se za veće površine kože koriste veće dermoabrazivne glave.

 

 
HYBR3812.jpg

Ultrazvučno Čišćenje Kože

Tretman čišćenja lica ultrazvukom (popularno-ultrazvučna špatula) je najefikasniji i najprijatniji način profesionalnog čišćenja lica. Ovaj tretman se u poslednje vreme izdvaja kao savršena alternativa klasičanom tretmanu lica, jer izmedju ostalog, kraće traje, a minimalni tragovi crvenila kože se gube 20 minuta do maksimalno 2 sata nakon tretmana. Ultrazvučno čišćenje lica je moderan i bezbedan način uklanjanja nečistoće, viška odumrlih ćelija i masnoće, mitisera. Koristeći ultrazvučne talase jačine 14 Hz uz određeni pritisak na površinu kože pospešuje se istiskivanje mitisera. Tretman je posebno pogodan za osobe sa velikim brojem sitnih komedona na celoj površini lica odnosno za osobe sa izraženim proširenim porama i problematičnom T zonom lica. Mehanički piling koji je takođe značajan u ovom tretmanu upotpunjuje celu proceduru. Popravljajući oksigenaciju i mikrocirkulaciju poboljšava se tonus i hidriranost kože, uklanjaju se fleke, proširene pore i ujednačava ten.

Preporuke u vezi sa učestalošću čišćenja kože ultrazvučnom špatulom daje lekar na osnovu pregleda i utvrđivanja tipa kože.

 

 
HYBR4017.jpg

DUBINSKO ČIŠĆENJE LICA

Kombinovanje ručne komedoekstrakcije, ultrazvučnog čišćenja lica i mikrodermoabrazije predstavlja najefikasniji tretman za dubinsko uklanjanje nečistoća sa kože. Dejstvom dermoabrazivnog mehaničkog pilinga i vakuma uz dodatni mehanički pritisak špatule koje prenosi ultrazvučne talase mitiseri se izvlače na površinu kože. Istovremeno se podstiče i limfna drenaža međućelijskih prostora čime se koža efikasno oslobađa ’’zarobljenih’’ nečistoća i u dubljim strukturama. Ručna komedoekstrakcija uklanja preostale komedone (mitisere).

Tretman je prilagođen svim tipovima kože i preporučuje se minimum dva puta godišnje kao vid prevencije prevremenog starenja kože. Posebno daje vidne rezultate kod osoba sa masnom kožom i proširenim porama.