LAEDA AESTHETIC CENTER
LAEDA AESTHETIC CENTER
HYBR4113.jpg

TRETMANI ZA AKNOZNU KOŽU

Pojava akni značajno utiče na samopouzdanje. Lečenje akni može biti dugotrajno, a u našem centru kombinovanjem laserskih tretmana, tretmana čišćenja lica, hemijskij pilinga i sistemske terapije postižu se odlični rezultati za kratko vreme

 

TRETMANI ZA AKNOZNU KOŽU

KAKO SE SUPROTSTAVITI AKNAMA? U Leada estetskom centru prvi korak čini detaljna analiza i utvrđivanje stepena hidriranosti, masnoće, elastičnosti kože i prisustva bakterija koje su jedna od ključnih karika u nastajanju akni. Potom preporučujemo neki od ovih tretmana, njihovu kombinaciju, kao i obaveznu negu kože i u kućnim uslovima

 
 
 
HYBR3928 - manje.jpg


Tretmani čišćenja lica

Ukoliko osoba ima aktivne procese na koži, počinje se higijenskim tretmanom čišćenja lica. To se čini komedoekstraktorima i manuelnom tehnikom, uz korišćenje aparature i medicinsko-kozmetskih preparata za dodatno smirivanje iziritirane kože.

 

 
HYBR4220.jpg

Laserski tretmani lica

IPL (Intense Pulse Light) tretman, zahvaljujući delu spektra koji ima protivupalno dejstvo, smiruje procese u koži i uklanja pigmentacije. Može se raditi samostalno ili u kombinaciji sa drugim tretmanima, a za postizanje prvih poboljšanja potrebno je uraditi 3-4 tretmana.

 

 
HYBR3886.jpg

Pilinzi

Budući da višak odumrlih ćelija na površini kože pogoduje nastanku akni, potrebno ga je redovno uklanjati. To činimo mehaničkim i hemijskim pilinzima, koji istovremeno pospešuju regeneraciju kože i ujednačavaju ten. U zavisnosti od tipa kože preporučuje se 1-2 profesionalna pilinga mesečno.

Mikrodermoabrazija i čišćenje kože ultrazvukom predstavljaju najefikasniji tretman za mehanički piling kože i uklanjanje velikog broja sitnih komedona (mitisera). Ovakav tretman zahteva minimalno vreme oporavka, a koža je manje crvena u odnosu na klasičan higijenski tretman, pa možemo nastaviti sa dnevnim aktivnostima.

 

 
what-is-a-chemical-peel-e1517852109529.jpg

Hemijski pilinzi

Hemijski pilinge predlažemo kada želimo da uklonimo hiperpigmentacije i  ožiljke od akni. U zavisnosti od vrste ožiljaka koriste se različiti protokoli koji podrazumevaju različite jačine kiselina kod hemijskih pilinga. Pojedini ožiljci nestaju u potpunosti dok je vidljivost drugih značajno umanjena. Postoje novije vrste hemijskih pilinga koji se, uz oprez, mogu koristiti i kod aktivnih promena na koži.

 

 
DRS_0039 (1).jpg

MICRONEEDLING

Tretman mikro-iglicama ili microneedling predstavlja najnoviji prirodni način jačanja i regeneracije kože procesom stvaranja novog kolagena. Zbog rezultata koji podrazumeva neokolagenezu zove se još i kolagen indukciona terapija. 

Kako izgleda tretman?

Postupak tretmana se izvodi na precizan način uz upotrebu sterilnog nastavka sa iglicama. Pre započinjanja tretmana, na kožu se stavlja topikalni anestetski krem kako bi tretman bio u potpunosti bezbolan. Nakon što je koža pripremljena i dezinfikovana, preko kože se prelazi mikroiglicama dužine 0.25mm-2mm (u zavisnosti od indikacija i regije).